fredag 19. november 2010

NRK vs. TV2

Nyhetene på NRK går hver dag kl 19.00, og nyhetene på TV2 kl 18.30. Nyhetene på NRK varer i 35 minutter, mens nyhetene på TV2 varer i kun 20 minutter.  Ved første øyekast er de ganske like, men hvis vi går nærmere inn på de forskjellige nyhetssendingene ser vi at det er mange forskjeller.
NRK har med nesten dobbelt så mange saker som TV2, og dette er naturlig i og med at hele nyhetssendingen er 15 minutter lenger.

NRK starter sin nyhetssending med en nasjonal nyhet om at FRP ikke ønsker å støtte tiltaket om bygging av moskéer i Norge. De fortsetter med et par nasjonale saker til, før vi får internasjonale nyheter, og til slutt nasjonale nyheter igjen. Hele 12 av 17 innslag er nasjonale i nyhetene, og kun 1 av 4 saker er nasjonale i sporten. Det er mest reportasjer og intervjuer om ulykker, politikk, kriminalitet, økonomi og religion, men også noen få, korte innslag om kultur. I sporten bruker de kun reportasje og intervju.

TV2 starter sin nyhetssending med det første snøfallet, og hvilket kaos det har skapt på vest-landet. Det er lurt å starte med en personifisert sak som dette, fordi det er noe alle kan kjenne seg igjen i. TV2 hopper rett på internasjonale saker, før de kommer med nasjonale saker til slutt. Her er 4 av 6 nyhetssaker nasjonale, mens 1 av 2 sportssaker er internasjonale. TV2 bruker også reportasjer og intervju i sporten.

NRK spiller mye på aktualitet, nærhet og konflikter i sine saker, mens TV2 har mer dramatikk for å vekke oppmerksomheten vår. Mange mener at nyhetene blir mer og mer underholdning, og at man skal underholdes gjennom hele sendingen. Jeg synes begge nyhetssendingene er saklige, men for å få med deg mest mulig av hva som har skjedd lønner det seg å se nyhetene på NRK. Generelt synes jeg NRK har en mer seriøs nyhetssending, fra nyhetsreportasjene til sporten og været. For mange kan dette fort bli kjedelig, og jeg tror det er derfor mange heller velger TV2 hvor du får en større underholdningsverdi av å se nyhetene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar